Memorial

 

L’objectiu del premi és reconèixer aquelles iniciatives i projectes socials i humanitaris, en el sentit més ampli, accions de caràcter sociosanitari, en defensa dels més dèbils i a favor de la dignitat de les persones.  Aquests projectes i iniciatives de defensa i atenció a drets universals s’han de dur a terme a Molins de Rei  o a la comarca del Baix Llobregat.

La família de Josep Maria Salas i Peiró, la Creu Roja Baix Llobregat Centre i l’Ajuntament de Molins de Rei impulsen el premi Memorial Josep Maria Salas i Peiró com a homenatge a la tasca portada a terme durant la seva vida.

Josep M Salas i Peiró (Molins de Rei, 1947-2015). Pèrit químic. Més enllà de la seva carrera professional (en el sector de laboratoris clínics), va dedicar molts anys de la seva vida a la Creu Roja, primer com a voluntari i posteriorment com a president de la secció local de Molins de Rei (1988-1991)  i Baix Llobregat Centre (2003-2015). Des d’aquest voluntariat va dirigir els seus esforços a dignificar la vida de les persones, especialment la dels més necessitats allà on es trobessin.